Gepubliceerd op
Sep 23, 2021
laatste update:
Feb 4, 2023

Hoe trek je investeerders aan?

Jehebt een idee en je gelooft dat het kans op slagen heeft, maar je hebt financieringnodig. Voldoende geld voor jouw onderneming vinden is niet altijd evengemakkelijk, daarom is het belangrijk dat je even stil staat bij jouwdoelpubliek binnen de investeerders. Welke investeerders worden door jouw ondernemingaangesproken  en hoe kan je ze overtuigenvan jouw idee?

Omjou hierbij te helpen, kan het nuttig zijn om eens van perspectief te wisselenen het langs de kant van de investeerder te bekijken. Wat zoekt eeninvesteerder in een onderneming? Waarom kiest hij/zij om te investeren in eenonderneming?

Kijkendvanuit deze optiek heeft WinWinner een aantal kenmerken verzameld die investeerdersin een onderneming zoeken.

Elke week zullen we hier een aantal tips posten om investeerders aan te trekken, vandaag beginnen we met de eerste twee tips:

Tip #1: Passie

Passion is contagious

Investeerderszullen enkel aangetrokken worden tot jouw idee als ze jouw passie ervoorvoelen. Passie spreekt over doorzettingsvermogen, volharding en geloof injezelf en jouw onderneming. Breng dit over naar investeerders want zeinvesteren niet enkel in jouw idee, maar ook in jou.

Tip #2: Idee

Jouw idee moet een behoefte bevredigen, een antwoord op een vraagbieden. 

Als je investeerders aanspreekt, vertel hen over het probleem dat jewilt oplossen of wat je wenst te veranderen met jouw onderneming. Enkel vertellendat je een ‘leuk en uniek idee’ hebt zal de investeerders niet over de streeptrekken. Tonen dat je jouw markt kent en een duidelijk doel voor ogen hebt, zaldaarentegen de investeerders overtuigen.

Tip #3: Team

Businessmodellenen strategieën kunnen veranderen, maar een investeerder moet weten dat het teamalles in huis heeft om te slagen.

Stelduidelijk jouw team voor, benadruk hun talenten en kennis. Uiteindelijkinvesteert men in het team dat achter het idee zit. Een onderneming staat ofvalt met het juiste team en dat beseft de investeerder maar al te goed.

Tip #4: Kennis en ervaring

Jemoet jouw product door en door kennen.

Investeerders zoeken naar ervarenondernemers die alles van hun markt afweten en die ook bewust zijn van demogelijke risico’s.

Jouwkennis en ervaring moeten aan de investeerders het nodige geloof en vertrouwenin de onderneming bieden.

Tip #5: Businessplan

Wilje investeerders binnen halen? Maak dan een sterk businessplan op. Hoe je een goed businessplan maakt lees je hier.

Jouw‘uniek idee’ moet ook rendabel zijn, de investeerder wil weten waaraan je hetkapitaal zal besteden en hoe je van plan bent winst te genereren.

Weeseerlijk en realistisch bij het opstellen van jouw businessplan. Doe aanmarktonderzoek: bevraag jouw doelpubliek en kijk waar mogelijke kansen ofuitdagingen zich bevinden. Analyseer jouw concurrenten en bepaal jouw plek alsonderneming op de markt.

Deinvesteerder wil zien dat jij een echte kenner bent van de markt.

Zin om jouw onderneming met de rest van de wereld te delen? Schrijf je dan hier in voor een gratis screening van jouw onderneming.

                                         Deze blog werd geschreven door Anastasiya.

Misschien interesseert dit je ook

January 23, 2023
Category 3

Ik heb een winwinlening, wat nu?

Lees artikel
January 18, 2023
Category 2

Investeren via de winwinlening in 2023: geniet jij mee van de fors gestegen rentes?

Lees artikel
January 11, 2023
Category 3

Naar de bank of naar de crowd voor een lening? Of beide?

Lees artikel